Google+

Nieuws

Project VIP gebouw Vliegkamp Valkenburg

Het Bouwadvies gaat in opdracht van Rijksvastgoed het VIP-gebouw van Vliegkamp Valkenburg verbouwen tot duurzaam kantoorgebouw.  

In de komende jaren tovert Rijksvastgoed het voormalig marinevliegkamp Valkenburg (nabij Katwijk) om tot een nieuw multifunctioneel terrein voor duurzame en energieneutrale bouwprojecten. Op het terrein, bekend van de theaterhangaar, waar de musical “Soldaat van Oranje” met veel succes speelt, is ruimte voor nieuwe kantoren en woningbouw, en blijven diverse karakteristieke gebouwen behouden.

In het (bestaande) VIP-gebouw, waar vroeger de koningin en haar familie werden ontvangen in afwachting van hun vliegreis, realiseert Het Bouwadvies, in opdracht van Rijksgebouwendienst, een nieuw kantoor voor de projectorganisatie. Met respect voor het originele karakter van het gebouw worden de oorspronkelijke materialen in ere hersteld. De houten dakspanten en metselwerk wanden spelen een prominente rol in de open kantoortuinen. De energiezuinige installaties, zoals een luchtwarmtepomp, vloerverwarming en de zonnepanelen op het dak zorgen voor een aangenaam werkklimaat voor de circa 40 medewerkers van het toekomstig projectkantoor.