Google+

Nieuws

Oplevering renovatie appartementencomplex Van Vollenhovenlaan

Het Bouwadvies heeft, zoals hier te lezen is, gewerkt aan het renoveren van het appartementencomplex aan de Van Vollenhovenlaan te Utrecht. Het uitgangspunt van deze renovatie was het verbeteren van het energielabel naar label A. Met trots kan Het Bouwadvies zeggen dat nu 100 appartementen opgeleverd zijn met dit gunstige energielabel.

08-04-2021 - Het Bouwadvies mocht het hele proces van deze renovatie onder haar hoede nemen: van het ontwerpen van de appartementen en de installatie- en bouwbestekken, tot het aanvragen van subsidies en vergunningen en het maken van werktekeningen. Ook de aanbesteding, de bouwbegeleiding, de directievoering en de opleveringen werden verzorgt door Het Bouwadvies.

Om het energielabel van dit appartementencomplex uit 1965 te verbeteren, zelfs helemaal te verhogen tot label A, zijn er een hoop aanpassingen gedaan. Zo is een groot deel van de gevels volledig vervangen voor nieuwere gevels en zijn de daken en spouwmuren geïsoleerd. De appartementen zelfs zijn opnieuw ingedeeld, waarbij ook wanden, deuren, kozijnen en vloeren aangepakt zijn, wat tot flinke verbetering van de energieprestaties heeft geleid.

Nieuwere innovaties in gebouwsystemen zorgen ook voor verhoging van het energielabel. Zo is de centrale verwarming en het warme tapwater aangesloten op individuele warmte-units welke zijn aangesloten op de stadsverwarming. Ook is er CO2-ventilatie toegepast. Los van het verbeteren van het Energielabel is het complex voorzien van nieuwe badkamers en keukens en beschikt het gebouw ook over nieuw afleversysteem voor pakketjes en over een nieuw intercomsysteem voor communicatie met de digitale conciërge.

Het Bouwadvies is erg blij met deze verbetering en trots op het totale geleverde werk en wil graag de opdrachtgever Coltavast Den Haag BV bedanken voor de samenwerking.

 

Benieuwd naar meer van onze cases? Deze zijn te vinden op onze website. We zijn ook te volgen op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter, volg ons op deze kanalen om up-to-date te blijven van onze werkzaamheden.